Een onverwachte vondst vorige week in Strijbeek. Een inwoner van het dorp ontdekte een jonge koningspython op een wandelpad tussen Ulvenhout en Strijbeek.

De vrouw, die samen met haar echtgenoot en hond een wandeling maakte op de Goorheinig, stuitte op het exotische dier en besefte al snel dat het hier niet om een in Nederland inheemse slang ging.

De ontdekking leidde tot een reeks telefoontjes naar de politie en de dierenambulance. Tot hun teleurstelling bleek er geen beschikbare auto om onmiddellijk hulp te bieden.

Niet ontmoedigd, plaatste het stel een bericht in een buurtapp. De oproep vond snel gehoor; een behulpzame buurvrouw en een klusjesman kwamen ter plekke om te assisteren bij de zoektocht naar de slang. Ze vonden de python opgerold langs de rand van het pad.

De onverwachte helpers wisten de slang met een visnet te vangen en plaatsten het dier tijdelijk in een doos, in afwachting van verdere hulp.

Uiteindelijk nam de dierenambulance het dier mee naar de vogelopvang in Chaam, waar de python voorlopig onderdak heeft gevonden.

De koningspython zal worden overgebracht naar de reptielenopvang in Breda, tenzij de eigenaar zich meldt.