Wethouder Erik Wilmsen van de gemeente Alphen-Chaam dient een formele klacht in bij het Brabants Afval Team (BAT).

Deze actie volgt op klachten over het rijgedrag van een vuilniswagenchauffeur, zoals ingebracht door CDA-raadslid Willem Kriellaars.

Het incident dat de klacht veroorzaakte vond plaats in maart vorig jaar. Raadslid Kriellaars was toen getuige van een vuilniswagen die met hoge snelheid vanuit stilstand optrok in de Kastanjestraat, een zone waar 30 km/u de maximumsnelheid is en die nabij een kinderspeelplaats ligt.

Kriellaars, die destijds foto’s van remsporen heeft gemaakt, meldde dit voorval al bij het BAT, maar kreeg geen respons.

Recentelijk was Kriellaars opnieuw getuige van vergelijkbaar roekeloos rijgedrag, wat hem ertoe bewoog de kwestie aan te kaarten tijdens de raadsvergadering op 20 juni 2024.

Hij verzocht de gemeente om in te grijpen bij het BAT. Wethouder Wilmsen heeft hierop verklaard dat hij de klacht namens de gemeente zou indienen.

Het Brabants Afval Team heeft in reactie hierop aangegeven dat het personeel regelmatige veiligheidstrainingen ondergaat en dat teamleiders toezicht houden op de naleving van veiligheidsnormen.

Volgens een woordvoerder van het BAT is er reeds een chauffeur ontslagen naar aanleiding van de eerdere klachten van Kriellaars.