Starters die dromen van hun eerste huis in Alphen-Chaam, krijgen een steuntje in de rug dankzij een vernieuwde gemeentelijke starterslening.

Met een uitbreiding van het budget en versoepelde voorwaarden, maakt de gemeente het voor meer inwoners mogelijk om een woning te kopen in een steeds duurdere markt.

De gemeente Alphen-Chaam heeft de regeling niet alleen verlengd, maar ook de voorwaarden versoepeld om meer potentiële huiseigenaren te bereiken.

De starterslening kan oplopen tot €30.000,- voor woningen die niet duurder zijn dan €390.000,-, op voorwaarde dat de koper er zelf gaat wonen.

Leeftijdsgrens

Tot voor kort was de regeling alleen voor kopers tot 35 jaar. Deze grens is nu verhoogd naar 45 jaar.

Een nieuwe voorwaarde voor deze leeftijdsgroep is dat ze uit een sociale huurwoning moeten komen, wat de doorstroom op de woningmarkt bevordert.

De wethouder van Wonen, Eric Daandels, onderstreept het belang van de regeling: “We zien dat de huizenprijzen blijven stijgen, ook hier. Met deze aanpassingen kunnen meer mensen hun wooncarrière succesvol starten.”

De verhoging van het leeftijdslimiet en de uitbreiding van het budget met €200.000,- naar een totaal van €351.000,-, zijn reacties op de krappe en competitieve woningmarkt.

Het betreft een zogenaamd revolverend fonds. Dat betekent dat elke terugbetaalde lening weer opnieuw kan worden uitgeleend.

Met de uitgebreide starterslening hoopt Alphen-Chaam niet alleen de druk op starters te verlichten, maar ook de lokale woningmarkt gezond en toegankelijk te houden.

Zoals wethouder Daandels stelt: “Een huis kunnen kopen in onze mooie gemeente, dat gunnen we iedereen.”

Kijk hier voor meer details over de starterslening en de voorwaarden: www.alphen-chaam.nl/starterslening.