De 84ste editie van de Acht van Chaam gaat morgen, 24 juli 2024, van start en belooft een spectaculair wielerevenement te worden.

Wielerfans kunnen uitkijken naar een spannende dag, met enkele van de grootste namen in de sport die aan de start verschijnen.

Heren

Onder de mannelijke renners trekt de Britse sprinter Mark Cavendish, beroemd om zijn vele etappeoverwinningen in de Tour de France, de meeste aandacht. Fans krijgen uitgebreid de gelegenheid om deze gerenommeerde renner in actie te zien.

Ook de Eritrese renner Biniam Girmay en de Nederlandse smaakmaker Frank van de Broek zullen aan de start staan.

De aanwezigheid van deze topatleten belooft een enerverende strijd om de overwinning.

Dames

Bij de dames zullen enkele van de grootste namen in het wielrennen elkaar het vuur aan de schenen leggen.

Chantal van den Broek-Blaak, voormalig wereldkampioene en Nederlands kampioen op de weg, zal haar ervaring in de strijd gooien.

Lorena Wiebes, momenteel de snelste sprintster, heeft dit jaar al indrukwekkende resultaten behaald, waaronder overwinningen in Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs, en een tweede plaats in de Amstel Gold Race.

Ceylin del Carmen Alvarado, wereldkampioene cyclocross, heeft ook op de weg haar kracht bewezen. Ze wordt bijgestaan door andere sterke rensters zoals Annemarie Worst, Inge van der Heiden, Sabrina Stultiens en Mirre Knaven.

Gratis toegankelijk

Het indrukwekkende deelnemersveld zorgt ervoor dat de 84ste Acht van Chaam een evenement wordt dat wielerliefhebbers niet mogen missen.

De wedstrijd vindt plaats in het centrum van Chaam en de toegang is gratis.